Texmexbullar med salsa och klyftpotatis
Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. Texmexbullar med salsa och klyftpotatis gör du genom att ugnsrosta rotfrukter och göra färsbullar av bland annat blandfärs, ägg och vitlök. En härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
Färsbullar
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på kryddmixen och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut ströbrödet mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget. Komplettera ev med 1 knapp dl mjölk (för 4 port).
Klimatanpassa
Kyckling har en mindre påverkan på klimatet än nöt och gris, byt blandfärsen mot kycklingfärs och minska klimatpåverkan med 73 %.
Väljer du att inte skala moroten minskar du svinnet och klimatpåverkan samtidigt som du får i dig mer näring som sitter i skalet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, här hemma görs det väldigt ofta. Mums!
Evelina
2011-10-27Riktigt gott!
Charlotte
2011-05-29Supergott, men barnen föredrog biffarna utan salsasåsen.
Linda
2011-05-25