Teffgröt med körsbär

Betyg 3.1 av 5.
96 personer har röstat
1
Teffgröt med körsbär

Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Teffgröt med körsbär

Ingredienser

4 portioner
2 dl  teffkorn
1 l  osötad mandeldryck
1 tsk  malen kanel
1 tsk  vaniljpulver
3 krm  salt
rapsolja (till formen)

Till servering

ca 2 dl  tinade körsbär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
96 personer har röstat

Kommentar

Jag kör som med majsgröt- några minuter på spisen går bra.

Johanna

2020-12-20

Näringsvärde per portion

Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Overnight oats – gröt med apelsin och vanilj
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Steel cut overnight oats
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskaka med kokos
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad gröt med äpple och mandelsmör
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med körsbär
Betyg 2.8 av 5.
1308 personer har röstat
Över 60 min att tillaga