Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Bjud på en lyxig tartar till förrätt eller som tilltugg till champagne. Den här tartaren är gjord på små tärningar av norsk fjordörret som blandas med schalottenlök, dill, citron, senap och sesamfrön. Underbart god i all sin enkelhet.

Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Ingredienser

4 portioner
100 g  fjordörret, norsk regnbågslax
1/2   schalottenlök
2 msk  färsk dill
1/2   citron
1 msk  dijonsenap
1 msk  sesamfrö
salt och peppar
1   gurka

Till garnering

färska örter eller krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Gör så här

Tips

Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med laxblandningen för att forma en fin ”puck”.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkpasta- Italian Style
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsallad med Vannameiräkor - Vietnamese Style
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räk-, avokado- och äggröra i tunnbröd
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtaco - Tex Mex Style
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga