Tapenadecigarr med getostdipp

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Tapenadecigarr med getostdipp

Imponera på vännerna genom att tillaga det här avancerade tilltugget. Du fördelar mumsig tapenade på filodegsplattor och rullar ihop dem till fräcka cigarrer. Efter de har gräddats i ugnen är de redo att doppas i en salig getostdipp.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Tapenadecigarr med getostdipp

Ingredienser

4 portioner
6   plattor filodeg
1   äggvita
6 msk  tapenad

Dipp

100 g  getost (chèvre)
2 dl  lätt crème fraiche
2 tsk  flytande honung

För alla

Innehåller ägg, gulten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Gjorde dippen för att doppa knäckebröd i. Använde turkisk yoghurt istället, men ingen bra idé att mixa. Det blir dressing snarare än dipp då. Bättre att gaffelmosa osten och röra i yoghurt. Tog snäppet mindre yoghurt när jag gjorde så.

Anna

2014-06-21

Näringsvärde per portion

Energi1780 KJ / 420 kCal
Fett21 g
Kolhydrater47 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Getostrullar med aprikos
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadesnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga