Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
0
Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Tabbouleh är en libanesisk sallad med quinoa som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse. Med en rad spännande ingredienser som mynta, vitlök, kajennpeppar, kräftstjärtar och lax imponerar du vid middagsbordet med denna härliga orientaliska rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Ingredienser

4 portioner
2 dl  quinoa eller bulgur
1   hönsbuljongtärning
1/2 dl  olivolja
1   vitlöksklyfta
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2   gurka
2   tomater
1   liten rödlök
1 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1   burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
400 g  färskrökt lax i tunna skivor
sallad till garnering

För alla

Gör glutenfri: använd quinoa. Bulgur innehåller gluten. Kontrollera innehållet i buljongtärningen, kan innehålla mjölk eller ägg.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på quinoa så går det bra att använda bulgur i stället. Servera gärna salladen ljummen, så smakar den allra bäst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frö- och gryntabbouleh
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med rödbetstabbouleh
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga