Recept: Tabbouleh på matvete
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Tabbouleh på matvete

2 röster

Tillaga en härlig, arabisk matvetesallad med mjuk myntasmak! Blanda samman din smakliga tabbouleh av söta tomater, persilja, mynta, gurka, varmt matvete och krispig lök med olivolja. Servera din snabba, matiga sallad med smarriga oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010.

Ingredienser

  • 4 portioner matvete
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 msk färska myntablad
  • 1/2 grön gurka i små bitar
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 rödlökar
  • 4 - 4 1/2 msk olivolja med citronsmak alt olja och pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • ev 16 svarta oliver

Så här gör du

  1. Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda persilja, mynta, gurka, tomater och lök i en skål.
  3. Vänd ner matvetet med allt det hackade. Stänk över olivoljan och blanda allt noga. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med extra mynta och ev oliver.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris eller quinoa.