Syrlig lökpaj med sikrom

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
5
Syrlig lökpaj med sikrom

Syrlig lökpaj med sikrom är en spännande paj där vinäger ingår. Dragon ger lantlig touch åt pajen som passar bra på buffébordet. Du garnerar med sikrom. Vackert och smakfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Syrlig lökpaj med sikrom

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

125 g  smör
1   ägg
3 msk  vatten
4 1/2 dl  vetemjöl (+ mjöl till bakbordet)
1 krm  salt

Fyllning

4   gula lökar
1 msk  smör
1 1/2 dl  vinäger (t ex äppelcidervinäger)
5 dl  vispgrädde
2   ägg
3   kvistar dragon eller torkad dragon (3 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
3 krm  salt
1 krm  peppar
200 g  sik- eller löjrom till garnering

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Detta har jag gjort många gånger en minskat på vinägern till 1dl i min smak perfekt. Serverar till skaldjur och chili aioli.

Inga

2019-01-27

Den är urgod, MEN man minska ner vinägern till max ca 1/2 dl, samt en nypa dragon, då blir den toppen!

Åsa

2015-07-08

Jag testade den här pajen när den skrevs i Buffé för något år sedan tillsammans med grillad kyckling, god tomatsalsa och couscoussallad. Jag gjorde även en vitlökssås till och blandningen av allt detta gjorde att denna pajen kom till sin rätt och jag tyckter den är jättegod!

Camilla

2010-05-17

Näringsvärde per portion

Energi1667 KJ / 398 kCal

Testa liknande recept

Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte med grillade marinerade grönsaker
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dragonsmör 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddsmör med dragon
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterade potatisskal med löjromsdipp
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga