Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Är du en kålskeptiker? Prova grönsaksdiskens doldis – kålrabbi. Den är krispig, söt och har en mild kålsmak. Tillsammans med lök, tomater och äpple blir det här en härligt fräsch sallad med god sötsyrlig smak från ättikslagen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Ingredienser

6 portioner
250 g  röda eller gula körsbärstomater
1   silverlök
1   grönt äpple
300 g  kålrabbi
2 msk  hackad bladpersilja

Ättikslag

1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk  strösocker
1 msk  honung
3 1/2 dl  vatten
1 1/2 msk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrabbi med smetana och sikrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga