Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

»Syrad« kinakålssallad

2 röster

Ett enkelt recept på inlagd, syrad kinakålssallad. Du gör det av socker, ättika, kinakål, lök och morot. Smakrikt och härligt att servera som tillbehör till olika rätter!

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 300 g kinakål
  • 1 röd lök
  • 1 morot
  • 1 1/2 msk salt
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 krm grovmalen vit- eller svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, och grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Skär kinakål i 3 cm stora bitar och vänd ner salt. Låt stå i 20 minuter. Spola av, krama ut vätskan och vänd ner kinakålen i ättikslagen.
  3. Skala, dela och strimla rödlök. Skala och "hyvla" morot i tunna skivor. Blanda lök och morot med kinakålen. Låt dra minst 30 minuter före servering.