Svartpepparstekt lax i wrap med tomat- och basilikafärskost
Denna mumsiga svartpepparstekta lax i wrap med tomat- och basilikafärskost svänger du snabbt ihop. Bred bara ut tomat- och basilikafärskost på tortillabröd och lägg på den stekta laxen tillsammans med potatis och rucola. Servera med citron.
Ingredienser
4 portioner
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt
4 portionsbitar lax
1 msk olivolja
1 kruka basilika eller fryst hackad basilika (1 kruka motsvarar 2 msk fryst hackad basilika)
2 msk tomatpesto
200 g färskost light
70 g rucola
6 kokta potatisar
4 wrap tortillabröd
citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston och wrapsen.
Gör glutenfri: gör egna majstortillas på färdig tortillamix (finns att köpa i välsorterade butiker).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2695 KJ / 646 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Funkar varje fredag. Gör färkostblandningen lite mildare
Linnéa
2020-02-16Hade trädgårdsfest för 25 pers. Jättelyckat! Tänk på att trots alla andra ingedienser, beräkna 200gr lax/port. Det går mer än man tror. Jag lade till färsk skivad tomat + en klick turkisk yoghurt i wrapsen för att få dem mer "smaskiga"
Anne-lie
2008-06-05