Surdegsbröd med örter

Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
1
Surdegsbröd med örter

Den som inte har en surdeg på lut i kylen, misströsta inte! Numera finns färsk vetesurdeg att köpa på burk. Surdegsbrödet tar ett par dagar att baka, men det mesta sköter sig självt, och resultatet är ett underbart bröd med härlig örtsmak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Surdegsbröd med örter

Ingredienser

Ger 2 bröd

Dag 1

4 dl  vetemjöl special
1 dl  färsk vetesurdeg
3 dl  kallt vatten

Dag 2

1 l  vetemjöl special
4 dl  vatten
1/4   paket jäst
1 msk  sirap
1 1/2 msk  finhackad färsk rosmarin eller timjan
1 msk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat

Kommentar

Ett verkligen gott bröd som håller sig färskt och fräscht länge. Jag tar lite, en matsked, sirap redan kvällen innan tillsammans med surdegen och lite mer jäst än i receptet. En halv paket. Så jäser det väldigt mycket och för dessa härliga luftfickor i brödet. Johnny

Johnny

2021-05-14

Testa liknande recept

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsformbröd
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga