Recept: Stuvad vitkål
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Stuvad vitkål

59 röster

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen med tomatsallad och potatis.

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Till servering

  • 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt

Så här gör du

  1. Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir glansig.
  2. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
  3. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Späd sommarkål behöver bara koka ca 5 min.
    Strö persilja över och servera kålen till kokt potatis och tomatsallad.