Strimlad ryggbiff med feta och tzatziki
Smakrik ryggbiff får här en grekisk twist med en fantastisk fetaostsallad och fräsch tzatziki. Blanda biffen med en välbalanserad marinad där balsamvinäger ger syra som vägs upp av söt honung.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016
Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
2 krm svartpeppar
Fetaostsallad
1/2 gurka
2 tomater
1 rödlök
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
1/2 msk olivolja
salt
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Tzatziki
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
Biff
ca 500 g strimlad biff
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna rätten på varma tallrikar eftersom pasta svalnar ganska fort.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2777 KJ / 666 kCal
Fett30 g
Salt3.3 g
Kolhydrater54 g
Protein42 g
Kommentar
Verkligen gott!
Ann
2016-07-26