Stekt vittling med lök och ansjovis
Stekt vittling med lök och ansjovis är en mycket delikat och stilig fiskrätt. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
8 mindre dubbelfiléer vittling eller hälften så många portionsfiléer
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 dl vetemjöl
salt och peppar
Sås
2 msk smör och margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: vänd filéerna i glutenfritt mjöl, red såsen med majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eler Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer