Stekt vittling med lök och ansjovis

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Stekt vittling med lök och ansjovis

Stekt vittling med lök och ansjovis är en mycket delikat och stilig fiskrätt. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.

Stekt vittling med lök och ansjovis

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
8   mindre dubbelfiléer vittling eller hälften så många portionsfiléer
1   burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 dl  vetemjöl
salt och peppar

Sås

2 msk  smör och margarin
1 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk
1   knippe dill
1 dl  crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: vänd filéerna i glutenfritt mjöl, red såsen med majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eler Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad mandelpotatis med ansjovis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Purjolökstarte med ansjoviskräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillvåfflor med salt topping
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga