Stekt hällefile med kapris, räkor och citron

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Stekt hällefile med kapris, räkor och citron

Sagolik stekt hällefilé och räkor frästa med kapris, persilja och citronjuice. Servera med risoni och citronklyftor. En enkel och fräsch måltid som är fylld av spännande smaker.

Stekt hällefile med kapris, räkor och citron

Ingredienser

4 portioner
600 g  liten hälleflundra , grönländsk
4 dl  risoni (risliknande pasta)
1   burk räkor i lake (360 g) 1 burk kan bytas mot 500 g oskalade färska räkor
1   kruka persilja
vetemjöl
2 msk  smör
1/2 dl  olivolja
1 msk  citronjuice
1/2 dl  kapris
citronklyftor
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Jättegod rätt, jag använde koriander istället för persilja och la till champinjoner.

Annette

2020-12-04

Näringsvärde per portion

Energi2779 KJ / 594 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Carpaccio på hälleflundra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hälleflundra med hummersås
Betyg 2.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxgratäng med skaldjur
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limedoftande fiskspett
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hälleflundra med rotsaker och dillsås
Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga