Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette
Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinägrett är en god fiskmiddag till vardag och helg. Stek gösens skinn krispigt, och servera med svenska smaker av kapris, rödbetor och kallpressad rapsolja.
Ingredienser
2 portioner
300 g gösfilé
2 dl grovt salt
350 g rödbetor
1 msk olja
1 liten rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk avrunnen kapris
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
1 msk smör
Till servering
kokt potatis
gräddfil
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 723 kCal
Fett39 g
Salt2.75 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer