Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Stekt fläskkarré med grönsaker i dragon crème fraiche

1 röster

Snabblagad och god stekt fläskkarré med grönsaker i dragon-crème fraiche. Du steker purjolök, zucchini, aubergine och paprika och har i dragon och crème fraiche. Servera grönsakerna till det stekta köttet.

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1 msk dragon (helst färsk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Dela purjolöken på längden och skölj den noga. Skär den i tunna skivor. Skär ned zucchinin, auberginen och paprikan i 2x2 cm stora bitar.
  2. Stek zucchini och aubergine i lite olja utan att den får färg. När den börjar mjukna lägg i paprika, purjolök, dragon och crème fraiche. Salta och peppra.
  3. Stek fläskkarrén på båda sidor och krydda den med salt och peppar.
  4. Fördela grönsakerna på tallrikarna och lägg köttet ovanpå.

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen för buljongen/fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddprodukt och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättnimgsprodukt, använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.