Sremska med grönt mos

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Sremska med grönt mos

En roligare och betydligt mer smakstark variant av korv med mos är denna rätt som består av mumsiga sremskakorvar och grönt spenatmos. Spenatmoset har en underbart krämig konsistens och tillsammans med de smakrika korvarna, samt en lysande grönsaksröra, blir detta en komplett middagsmåltid för hela familjen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Sremska med grönt mos

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
1/2   gurka
1   röd paprika
1/2   rödlök
2 msk  riven pepparrot
salt och peppar
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
65 g  babyspenat
480 g  sremska
1 tsk  olja

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2910 KJ / 694 kCal
Fett41.8 g
Kolhydrater47.3 g
Protein29.4 g

Testa liknande recept

Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostwurst med grönt ärtmos
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga