Spenatlåda med tomater
Denna spenatlåda med tomater är en värmande vegetarisk rätt som smälter i din mun. Spenaten, äggen och tomaterna får en god smak av parmesanost som både blandas med äggen och strös över tomaterna vid gratinering.
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk spenat eller djupfryst (300 g färsk motsvarar 1 paket (à 250 g) djupfryst bladspenat)
8 ägg
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
3 tomater
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning minibaguetter (à 300 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Byt ut vattnet mot samma mängd mjölk om du vill ha en rundare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1803 KJ / 430 kCal
Fett19 g
Salt3.33 g
Kolhydrater35 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer