Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat
10
Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter. Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig stavmixer. Servera med riven parmesan, kokta ägghalvor och en bit färskt bröd.

Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
1 l  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
65 g  babyspenat
65 g  rucola
2 dl  crème fraiche
salt och peppar

Till servering

1 dl  riven parmesan
bröd

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen och fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj ett mjölkfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmensanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat

Kommentarer

Anna-Karin nedan gjorde helt rätt och förändrade receptet i grunden så att det blev en helt annan soppa. Den smakar annars bara vatten buljong och vinäger, krävs mycket labbande för att den ska bli ätbar. Ta ner receptet innan någon skadar smaklökarna!

Jacob

2023-11-27

Jag testade att ha i två små potatisar, en palsternacka och 1/2 förpackning stora vita bönor som jag mixade tillsammans med spenaten/rucolan. Struntade i vinägern men hade lite citron och timjan i. Blev sjukt gott!

Anna karin

2023-02-03

Sämsta receptet jag varit med om. Smakade ingenting, fick försöka rädda den med massa kokosgrädde, massa fond och till slut massa mer spenat och vispgrädde. Gick då att äta men slängde hur mkt som helst.

Stina

2022-05-24

Näringsvärde per portion

Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett31 g
Salt2.35 g
Kolhydrater19 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtssoppa med spenat och fattiga riddare
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherat ägg med rökt lax och bladspenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pigg spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.3 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Josefines supersallad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga