Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
Ingredienser som parmesan, vitlök och babyspenat får den här enkelt tillagade ugnsomeletten att smaka Italien. Servera en god lufttorkad skinka som parma eller serrano till den härligt grönprickiga omeletten.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
1 dl riven parmesan
2 dl mjölk
10 ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
parmaskinka eller serranoskinka
ärtskott
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 342 kCal
Fett21.8 g
Salt2.5 g
Kolhydrater4.5 g
Protein32.2 g
Kommentarer