Spenat- och kokossoppa med ägghalvor

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
3
Spenat- och kokossoppa med ägghalvor

Smaklig och förträffande god soppa med en vacker uppsyn. Smakerna från spenat, kokosmjölk och kajennpeppar passar exemplariskt ihop och tillsammans med en ägghalva och forellrom blir soppan en höjdare!

Spenat- och kokossoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
5 dl  vatten
2 msk  konc, thai kycklingfond
1   paket tinad bladspenat (à 250 g)
1   burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
2 msk  pressad citronjuice
4   hårdkokta ägg
salt
1/2 tsk  kajennpeppar
ev 2 msk  forellrom

Gör så här

I näringsberäkningen ingår bröd med ost samt ett äpple.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Det är ju ingen vegetarisk soppa när man har kycklingfond (klickade mig hit från påskmatens vego-tips)

Amira sofie

2009-04-02

Jättegod soppa. Spenatsmaken inte så framträdande som i vanlig sådan soppa

Maud

2007-07-17

En underbar blandning mellan kajen och kokosmjöl. En rolig variant på spenatsoppa.Underbart god!

Yvonne

2003-05-15

Näringsvärde per portion

Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kokos- och limesoppa med kyckling
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med röd curry
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sås Thai style
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskbullar med kokoscurry och vitlöksstekt bladspenat
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaisoppa med morot och kokosmjölk
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga