Recept: Sparrissallad med bönor, senap och dragon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Sparrissallad med bönor, senap och dragon

3 röster

Ett snyggt och fräscht tillbehör till sommarens grillning. De spröda rödvita rädisorna och det knapriga baconet är ett perfekt inslag i sparrissalladen med bönor som är smaksatt med dijonsenap och dragon.

Ingredienser

  • 200 g färska bönor t ex skär- och vaxbönor
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 rädisor
  • 140 g bacon
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka dragon

Så här gör du

  1. Ansa bönorna och skär bort den nedre delen av sparrisen. Koka dem var för sig i saltat vatten och spola dem kalla. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skiva rädisorna tunt.
  3. Skär bacon i tunna strimlor och stek dem knapriga i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda senap med vinäger och olja, smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda grönsakerna med dressingen och strö över bacon och plockade dragonblad.

För alla

Salladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.