Spaghetti med räkor och vitlökskrutonger
Får vi lov att bjuda på en mycket fräsch och snabblagad pasta med lyxkänsla? Den här pastarätten, med ljuvliga smaker av vitlök, vitt vin, persilja, grädde och räkor, serveras med perfekt kokt spaghetti och frasiga krutonger av surdegsbaguette. En förtrollande god middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
460 g räkor i lake
Krutonger
1/2 surdegsbaguette (à 250 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Räksås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 tsk olivolja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
För alla
Gör glutenfri: använd pasta och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 651 kCal
Fett26.4 g
Kolhydrater72.9 g
Protein24.3 g
Kommentarer