Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Spagetti med köttfärssås

Betyg
35 röster

Smaklig köttfärssås av nötkött, gul lök, vitlök och krossade tomater. Till köttfärssåsen serverar du en fullkornspasta och en frisk sallad av vitkål, keso, röd paprika och finhackad persilja. En perfekt vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 portioner nykokt fullkornspasta
  • 300 g malet magert nötkött 10%
  • 1 msk lättmargarin
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl mindre sötad ketchup
  • 1 dl vatten

Sallad

  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 msk keso
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Bryn köttet i lättmargarin ca 5 minuter. Tillsätt lök och bryn ytterligare under omrörning så att färsen smular sönder.
  2. Krydda och tillsätt tomater och ketchup och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Sallad: Blanda alla ingredienser till vitkålsalladen och smaka av med salt och peppar till önskad styrka. Tänk på att salta måttligt!
  4. Servera med nykokt fullkornspasta.