Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
2
Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

Med detta recept kan du bjuda på klassisk fläskkarré på nytt sätt! Karrén får sin härliga sötsura smak av att koka med soja och sweet chilisås innan den serveras med vackert grönsaksris och nystekta ägg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl  basmatiris
1   liten rödlök
1/2   paprika
1 msk  olja
4   skivor benfri fläskkarré (à ca 125 g)
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 dl  sweet chilisås
2 msk  japansk soja
2 msk  vatten
4   ägg
1 dl  frysta ärtor
1   liten burk majs (à ca 200 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Har använt "marinad-såsen" när jag stekt kött vid andra tillfällen när jag inte haft ork att göra sås.

Cecilia

2010-06-19

Förvånansvärt gott! Vi skippade ärtorna, strimlade de stekta äggen och stekte även på ris grönsaker lite för en mer indonesisk touch.

Cecilia

2010-06-15

Testa liknande recept

Pulled pork
Betyg 3.7 av 5.
415 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glaserad karré med kål- och sesamsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bbq-karré med rostad majsdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda utflyktsmackor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskkarré med asiatisk bbq-sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majssoppa med sweet chili
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga