Recept: Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör

3 röster

En lättare middag eller förrätt får du genom att tillaga denna sommarkålssallad. Kålrätten får en spännande karaktär av druvorna och kaprisen. Det brynta smöret och dillen förstärker sommarkänslan.

Ingredienser

  • 1 färsk vitkål eller spetskål
  • salt
  • 50 g smör
  • 12 gröna druvor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dill

Så här gör du

  1. Ansa och skär kålen i klyftor. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Ta upp dem och låt rinna av.
  2. Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Sila smöret genom ett kaffefilter och håll det ljummet.
  3. Blanda det varma smöret med druvorna, kapris och dill.
  4. Skeda smöret över kålen.

För alla

Salladen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.