Solgul påskkaka

Betyg 2.5 av 5.
27 personer har röstat
2
Solgul påskkaka

Denna påskkaka blir saftig och mättande med morötter i och söt och syrlig med en glasyrkräm på färskost. Ostkrämen är smaksatt med saffran och gör kakan vackert solgul. Dekorera gärna med små marsipanfigurer.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Solgul påskkaka

Ingredienser

undefined
75 g  rumsvarmt smör
2 dl  socker
3   ägg
rivet skal och pressad saft av 1/2   citron
2   morötter
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
smör till formen
ströbröd till formen

Glasyr

200 g  färskost
1/2   påse saffran (à ½ g)
1 msk  florsocker
2 msk  mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt fin att titta på men mindre god!

Martina

2004-02-05

Enkelt, snabbt att göra, läcker att se på och jättegod.

Kerstin

2003-04-19

Testa liknande recept

Saffransglasyr
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffransrutor i långpanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetskaka med saffransglasyr
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarintårta med saffran och clementin
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranskaka i fin form
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga