Sockerstekta äpplen med havregryn
Sockerstekta äpplen är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan. Med kanel och havregryn så smakar det äppelpaj men mycket enklare att tillaga. Oväntat besök? Den här äppelefterätten tar inte många minuter att få klar till fikat. Servera med kall vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser
4 portioner
4 äpplen gärna Ingrid Marie
3 msk smör
1 dl havregryn
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel
Till servering
vaniljglass eller vaniljsås
För alla
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass/vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, glass/vaniljsås mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Näringsberäkning inkl. vaniljsås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 269 kCal
Fett28 g
Salt0.2 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergott….enkelt och snabbt att fixa till. Strödde även flingsalt över. Brukar göra det när jag gör smulpaj så jag tänkte att jag testar det även på detta och det blev riktigt gott😋
Pernilla
2023-09-02Snabbt, enkelt och gott! Oavsett tid på dygnet. 😎
Jessica
2023-08-12Även väldigt gott på havregrynsgröt, för en lyxigare helgfrukost!
Rebecca
2022-12-17