Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Skinkrullar med sparris i pesto

10 röster

Inled din middagsbjudning med den här trivsamma aptitretaren. Du mixar ihop din hemgjorda pesto med basilika, pinjenötter och parmesan och placerar röran tillsammans med grann sparris i rökt skinka och rullar sedan ihop dem.

Ingredienser

  • 2 paket djupfryst sparris (à 200 g)
  • 16 skivor rökt skinka
  • parmesanost till garnering

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter eller sötmandel (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Koka sparrisen enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Pesto: Lägg basilika, nötter och ost i en mixer eller i en liten skål. Mixa i mixern eller med mixerstav och tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda el dyl. Lägg en sparris på varje skiva och bred över peston. Rulla ihop och lägg skinkrullarna på ett serveringsfat. Hyvla över parmesanost.
Tips

Vid tidsbrist:
Klicka lite pesto på rökta skinkskivor. Lägg en sparris på varje skiva och rulla ihop till rullar. Lägg skinkrullarna på salladsbädd.