Skaldjur med två dipsåser

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Skaldjur med två dipsåser

Ingredienser

8 portioner
skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)

Asiatisk ingefärsdip

4 dl  matlagningsyoghurt
3 msk  riven ingefära
rivet skal av 1   lime
2 msk  råsocker
1 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar

Dill- och honungsdipp

1   knippe dill
2 msk  honung
2 msk  senap
1 msk  fransk senap
4 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) och Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Båda dipperna blev grymt uppskattade när vi bjöd på skaldjursfrossa. Den asiatiska har vi gjort flera gånger till allt möjligt.

Synnöve

2007-11-01

Den asiatiska ingefärsdippen är sagolik. Dill- och honungsdipen tycker jag blir lite för lös

Magnus

2005-08-29

Testa liknande recept

Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med kall räk- och romsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad böckling med senapsdressing
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkor i kräftlag
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga