Skagentårta
Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
10 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
Fyllning
3 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 förp räkor i lake (à 580 g) (ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) (ca 170 g avrunna räkor för 10 bitar)
200 g cream cheese
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Dekoration
50 g stenbitsrom
dillvippor
några räkor eller kräftstjärtar
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt kavring mot glutenfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, cream cheese och kvarg.
Gör glutenfri: byt kavring mot glutenfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, cream cheese och kvarg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning kajennpeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g
Kommentarer
Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!
Malin
2020-12-23Så grymt god, vi älskar denna tårta!!
Louise
2020-08-01Gjorde den i julas då la jag tunna skivor rökt lax, kaviar, dill och citron ovanpå blev en succé. Nu har den en given plats på midsommarlunchen
Gun
2020-06-14Hej Gun! Vad kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-15