Semmelmuffins
Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
12 st
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smält smör
1 dl mjölk (3%) eller mandeldryck
florsocker till garnering
Fyllning
100 g mandelmassa
2 msk mjölk eller mandeldryck
2 1/2 dl vispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1433 KJ / 343 kCal
Fett19 g
Salt0.34 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
Bytte ut mjölet mot glutenfrimjölmix och det fungerade superbra.
Anna
2023-02-21Är diabetiker, men baka med råsocker och halverar oftast receptet på socker, blir kanon de gånger jag gjort det
Claes
2020-02-02Hej Claes! Tack för ditt tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-03Går det att frysa in de bakta mufflorna, dvs innan man fyllt dem? (Från Margareta2, dvs inte samma M som skrev den första frågan :-)
Margareta
2018-02-08Hej Margareta! Det borde gå bra, men bli ju alltid godare nybakat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-09