Selleri- och tomatsoppa med olivhack

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Selleri- och tomatsoppa med olivhack

Denna matiga selleri- och tomatsoppa med kajennpeppar avnjuts toppad med mumsigt olivhack som pricken över i:et! Medan soppan kokar hackar du oliverna och blandar med osten. Servera och njut!

Selleri- och tomatsoppa med olivhack

Ingredienser

4 portioner
1   rotselleri (à 450 g)
1   purjolök
1 msk  olja
1   förp passerade tomater (à 500 g)
7 dl  grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 msk  honung
1/2 tsk  salt
1/2 - 3/4 krm  kajennpeppar
10   gröna oliver
10   svarta oliver
1 dl  riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag får förtydliga mig. Jag köper alltid ekologiskt och det finns inte i 500g förpackning. Tidigare var coops Änglamark 500g men den ur nu bara 400g. Det var så jag menade men soppan är lika fullt mycket god.

Eva-maria

2018-04-25

Enkel och god soppa. Nu finns det ju inte 500g förpackningar med tomat längre t.om. Icas egna är bara 390g. Det gör väl inte så mycket man kan ju ha i lite tomatpuré också. Soppan är ganska tjock nästan en soppgryta och det gillar vi.

Eva-maria

2018-04-24

Hej Eva-Maria! Jo, det finns faktiskt passerade tomater i 500g förpackningar, både icas egna märken och andra. Men annars kan man absolut tillsätta tomatpuré och vatten. Hälsningar Elin

Redaktionen

2018-04-25

Olivhacket är pricken över i. Enkel och nästan festlig soppa.

Anna

2005-09-29

Näringsvärde per portion

Energi12204 KJ / 290 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv på grön bädd
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Husets snabba kålsoppa
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig rotfruktsgratäng
Betyg 2.7 av 5.
481 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga