Sardell- och kaprisketchup
Vill du prova något helt nytt till kvällens grillfest? Vad sägs om hemmalagad ketchup med kapris och sardellfiléer. Börja med att göra en enkel bas och tillsätt därefter den härliga smakmixen. En spännande smakförstärkare som passar bra till lyxigare korv med bröd.
Ingredienser
ca 8 dl
1 kg tomater
1 dl syltlök
1 dl strösocker
1 dl vit balsamvinäger
5 sardellfiléer
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
2 tsk worcestersås
2 krm sellerisalt
salt och svartpeppar
För alla
Fri från laktos, mjölk protein och ägg.
Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi348 KJ / 83 kCal
Fett0.5 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer