Recept: Salsa verde
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Salsa verde

9 röster

Skönt grön sås, s k salsa verde, med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Persilja står för färgen. Gott till både fågel, fisk och kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

  • 2 dl plockad persilja
  • 4 sardeller i olja
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 4 msk kapris
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. 1–3 dagar före festen: Grovmixa persilja, sardeller, vitlök och kapris med stavmixer eller i matberedare. Blanda med citronjuice och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.
  2. 30 minuter före servering: Lägg upp såsen i en skål.
  3. Servera gärna till Honungskyckling och Potatissallad med basilikavinägrett.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.