Recept: Sallad Niçoise
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Sallad Niçoise

6 röster

Matig och tilltalande sallad Nicoise med förträffliga ingredienser! Potatis, makrill, lök, haricots verts, oliver, tomater och ägg ger salladen sin speciella smak. Servera gärna med en klick gräddfil!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 400 g rökt makrill
  • 2 schalottenlökar
  • 1 burk haricots verts (à 400 g)
  • 1 1/2 dl oliver t ex kalamata
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 msk olivolja
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 påse sallad gärna med frisée (à 150 g)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ev gräddfil till servering

Så här gör du

  1. Koka potatisen. Låt svalna något. Skär potatisen i bitar. Dra bort skinnet från makrillen och dela den i bitar. Skala och skär löken i tunna skivor.
  2. Blanda makrillen med potatis, lök, avrunna haricots verts, oliver och tomater samt olja.
  3. Skala och skär äggen i klyftor. Blanda makrillblandningen med salladen precis före servering. Garnera med äggklyftor. Strö  över lite flingsalt och mal över lite svartpeppar. Servera gärna med en klick gräddfil.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och bjud ev med mozzarellaost i stället.