Saffranssås

Betyg 2.5 av 5.
26 personer har röstat
1
Saffranssås

Den här saffransåsen är precis lika krämig och delikat som den ser ut. Crème fraiche, honung, saffran och gräslök blandas ihop och blir en exemplariskt njutbar sås till fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Saffranssås

Ingredienser

6 portioner
2 dl  crème fraiche
1/2   paket saffran (à 0,5 g)
1 tsk  honung
1 msk  citronsaft
1 tsk  rivet citronskal
3 msk  finhackad gräslök
salt och peppar

För alla

Saffranssås är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentar

Provade såsen till en laxpytt med couscous, broccoli och morötter. Mycket gott.

Therése

2007-01-15

Testa liknande recept

Saffransdrömmar med citron
Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Scones med saffran, russin och citronfärskost
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med lax och fänkål
Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransfalafel
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga