Saffranssås
Den här saffransåsen är precis lika krämig och delikat som den ser ut. Crème fraiche, honung, saffran och gräslök blandas ihop och blir en exemplariskt njutbar sås till fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
6 portioner
2 dl crème fraiche
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
1 tsk honung
1 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
3 msk finhackad gräslök
salt och peppar
För alla
Saffranssås är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Provade såsen till en laxpytt med couscous, broccoli och morötter. Mycket gott.
Therése
2007-01-15