Saffransgös
I det här ljuvliga receptet har ströbrödet smaksatts med saffran innan panering av gösfiléerna. Till den smörstekta saffransgösen passar en sval sås med skalade räkor, crème fraiche, saffran, dill och kajennpeppar.
Ingredienser
4 portioner
500 g gösfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
Sås
100 g skalade räkor (djupfrysta eller färska)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
3 msk hackad dill
2 krm salt
1/2 krm kajennpeppar
Till servering
kokt potatis
frästa grönsaker
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktsfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En mycket lättlagad rätt, jättegott.
Helena
2005-05-08En mycket lättlagad rätt, som dessutom tillagas fort. Resultatet blev över min förväntan. Ett tips är att värma såsen lite innan servering.
Ann-catrine
2003-03-03