Saffransbakelse med lingongrädde
En ljuv saffransbakelse fri från mjölk, ägg och soja som du toppar med smaskig lingongrädde. Vispa ihop saffranssmeten som du sedan klickar ut i en smord muffinspanna och gräddar. Bred lingonglasyren på de svalnade bakelserna och servera.
Ingredienser
6 st
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk fiberhusk
1 1/2 dl socker
1 kuvert saffran (1/2 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande mjölk- och sojafritt margarin
2 1/2 dl vetemjöl
Till formen
mjölk- och sojafritt margarin
Glasyr/grädde
3 dl florsocker
150 g mjölk- och sojafritt margarin
1 msk lingonsylt
lingon eller annat gott att dekorera med
För alla
Fritt från mjölkprotein, laktos, ägg och soja.
För gluten och vetefria bakelser: byt ut vetemjöl mot gluten- och mjölkfri mjölmix. Välj naturligt glutenfri mjölmix vid kraftig veteallergi. FiberHusk är ett pulver som består av psylliumfröskal, som har egenskapen att det kan binda vatten och bilda en gel. FiberHusk kan därför ersätta ägg vid bakning.
Gör så här
Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.
Har du lagat receptet?
Kommentarer