Rotmos
Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter (à ca 60-70 g)
6 medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Tack för vikt på ingredienserna.
Anette
2024-01-30Att först koka kålroten och morot skurna i i bitar i hela 20 minuter... jisses.... Upprörande koktider. Jag la i samtliga rotsaker på en gång och kokade i knappt 10 min. Kollade med sticka.
Krister
2024-01-11Enkelt och gott. Mums Carola
Carola
2023-12-19