Rotmos

Betyg 4.5 av 5.
250 personer har röstat
42
Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rotmos

Ingredienser

4 portioner
1   kålrot (à ca 1 kg)
2   morötter (à ca 60-70 g)
6   medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl  grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5   vitpepparkorn
5   kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk  smör eller margarin
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
250 personer har röstat

Kommentarer

Tack för vikt på ingredienserna.

Anette

2024-01-30

Att först koka kålroten och morot skurna i i bitar i hela 20 minuter... jisses.... Upprörande koktider. Jag la i samtliga rotsaker på en gång och kokade i knappt 10 min. Kollade med sticka.

Krister

2024-01-11

Enkelt och gott. Mums Carola

Carola

2023-12-19

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rotmos med köttkorv
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv med rotfruktsmos
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga