Rostade potatisklyftor med skal & paprikahummus
Dessa frasiga potatisklyftor med skal är enkla att göra och väldigt goda att äta, speciellt tillsammans med denna paprikahummus. Kikärter som mixas med tahini, ajvar relish och toppas med svarta sesamfrön. Ät som det är eller servera med vegobiff eller haloumi.
Ingredienser
4 portioner
Rostade potatisklyftor
1 kg potatis med skal
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
svartpeppar
ev timjan eller rosmarin
Paprikahummus
blötlägg 3 dl kikärtor över natten
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk ajvar relish
1 msk tahini
3 msk olivolja
saften av 1/2 citron
salt och peppar
1 tsk svarta sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Risenta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer