Rostad sötpotatis med kyckling och fetaostkräm
Kycklingfiléer i ugn är en favorit i många hem. Här serveras kycklingen med en sval röra av smulad fetaost, gurka, gräddfil och en gnutta honung. Klyftor av både potatis och sötpotatis som rostas med krossade vitlöksklyftor blir en spännande mix. Sammanlagt, en oförglömlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
650 g sötpotatis
400 g potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
1/2 gurka
150 g fetaost
2 dl gräddfil
1 tsk honung
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
65 g mangoldskott
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och gräddfil utan laktos.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Knaprigt med sesamfrön. Strö över 1 msk sesamfrön (för 4 port) över kycklingen innan den steks klart i ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2767 KJ / 663 kCal
Fett29 g
Kolhydrater54 g
Protein42.7 g
Kommentarer