Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar
Långsamt rostad blomkål och potatis är en grönsaksrätt där smakerna får chans att blomma ut. Den ugnsbakade blomkålen och bakpotatisen serveras med mjukkokta, lite rinniga ägg och en salt kaviargräddfil som matchar de rostade aromerna. En enkel och lättlagad middagsrätt med fokus på grönt.
Ingredienser
4 portioner
3 bakpotatisar
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk matolja
salt och svartpeppar
4 ägg
1 kruka gräslök
3 dl gräddfil
4 msk kaviar
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 456 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater31 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och gott!
Carina
2022-06-18En riktigt god och enkel rätt. Bytte kaviaren mot tångkaviar, också gott!
Pernilla
2020-12-16