Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
0
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.

Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Ingredienser

8 bufféportioner

Lammrostbiff

1   kruka rosmarin
ca 600 g  lammrostbiff
1 msk  smör
salt och peppar
4   vitlöksklyftor

Grönsaksflarn

200 g  frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g  färsk smördeg
1   burk tapenade (à 130 g)
1   zucchini
1   rödlök
2 msk  olivolja
2 dl  finriven parmesan

Fänkålssallad

1   ask färsk persilja (à 20 g)
2   fänkål
2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger

Vitlökssmetana

4   rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl  smetana

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten helt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller gluten) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri smördeg. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2548 KJ / 607 kCal
Fett50 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga