Rosépeppar- och olivsås

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
1
Rosépeppar- och olivsås

Denna rosépeppar- och olivsås är en kall och härlig gräddfils- och majonnäsbaserad sås som passar utmärkt till den grillade middagen. Smaksätt med vitlök och timjan och servera väl kyld.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Rosépeppar- och olivsås

Ingredienser

10 portioner
1 msk  rosépeppar
2 dl  hackade gröna oliver
3   pressade vitlöksklyftor
1 dl  majonnäs
3 dl  gräddfil
1 dl  repad, hackad timjan
2 krm  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktos- eller mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil eller ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

God sås till grillat. Halva mängden timjan räckte.

Karin

2011-07-12

Testa liknande recept

Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsgräddfil
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall dillsås
Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limedressing
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtsås
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga