Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
0
Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd

Bjud dina vänner på en ovanlig dipp där chipsen byts ut mot knaprigt hårt knäckebröd och salsan mot en lyxig krämig röra innehållande rom, gräslök, dijonsenap och schalottenlök. Lättlagat, charmigt och välsmakande!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd

Ingredienser

4 portioner
2 dl  crème fraiche
1   schalottenlök
1   knippe gräslök
1 tsk  dijonsenap
50 g  löjrom eller stenbitsrom
salt
malen svartpeppar
tunt knäckebröd

För alla 

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfritt: uteslut knäckebrödet och välj i stället glutenfritt knäcke.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxtallrik
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limesyrlig gurksoppa med löjromsklick
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra
Betyg 2.2 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga