Rökt paella

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Rökt paella

Den rökta paellan får du till genom att grilla i en klotgrill. Låt det bli lite lågor innan du lägger på locket. Då får du samma rökiga smak som i Spanien där de bakar paellan i en vedugn. Niklas Ekstedt tipsar om att ta de skaldjur som du gillar och har råd med, skaldjuren i receptet är ett förslag.

Rökt paella

Ingredienser

4 portioner
3   port rundkornigt ris
skaldjur (ta de du gillar och har råd med, t ex för 4 port: 1/2 hummer, 4 pilgrimsmusslor, 12 blåmusslor, 12 hjärtmusslor, några bläckfiskringar)
50 - 100 g  pancetta eller bacon (eller chorizo som skivas om du vill ha det kryddigare)
1/2 g  saffran
1 dl  olja
salt
2 dl  musselspad från burk (eller vitt vin (matlagningsvin), eller lite av både vin och musselspad)
dillkvistar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett33.4 g
Kolhydrater38.2 g
Protein29.2 g

Testa liknande recept

Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsolja
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade äpplen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad melon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga