Recept: Rökt laxrulle med pepparrotsost
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Rökt laxrulle med pepparrotsost

48 röster

Fantastiskt mumsig förrätt eller mingelmat! Färskost med pepparrotssmak bres ut på rökt lax tillsammans med bladspenat och kryddor. Laxrätten kan med fördel förberedas dagen innan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006.

Ingredienser

18 st

  • 200 g rökt lax
  • 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
  • salt och peppar
  • 1 dl bladspenat
  • juicen från 1/4 citron

Så här gör du

  1. Lägg rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bre på naturell färskost med pepparrotssmak. Salta och peppra.
  2. Fördela bladspenat över, pressa över juice från citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.
  3. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. Servera.