Recept: Rödvinssås
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Rödvinssås

27 röster

Det här receptet på rödvinssås är lyxigt och förtjusande gott och dessutom enkelt att göra, kan det blir bättre? Avnjut rödvinssåsen tillsammans med kött och potatis för en fulländad smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004.

Ingredienser

  • 1 st morot
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1/2 - 3/4 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk maizenaredning (mörk)

Så här gör du

  1. Skala och skär moroten i mindre bitar. Koka i rödvin och vatten ca 10 minuter. Ta upp dem.
  2. Tillsätt soja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt smöret och vispa i maizenaredningen. Låt koka ca 1 minut.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin istället för smör. Välj ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten istället för mörk maizenaredning.